Takk til…

Takk til SandnesGarn for at jeg har fått lov å bruke oppskriftene. Gunn Elin Myhre, Gry Geelmuyden og Turid Fossum sørget for at jeg fikk tilsendt garn til de som har strikket modellene i boken.

Takk til gode venner (store og små) som stilte opp på fotoshoot. De lånte bort sine sjønne barn slik at huset ble fylt med latter og glede. De tok ansvar slik at mager ble mette og klær kom på riktig barn. Resultatet ble glade bilder.

Kjempestor takk til Hanne Støylen for masse praktisk hjelp og all mulig oppmuntring. Takket være Hanne fikk jeg hjelp av mange flinke strikkere i Sykkylven (og Ålesund).

Takk til Ingjerd Thorkildsen som tok imot meg i sitt hjem i Sandnes. Hun har laget flere av klærne i boken og hennes kreativitet har satt spor i SandnesGarn gjennom flere 10 år.

Takk til Marianne Wollan på Evolve for stor generøsitet og mange oppmuntringer underveis.

Takk til Lilly Secilie Brandal som driver Bentes Boutique på Bjølsen (strikkebutikk i Oslo) for stor villighet til å dele kunnskap og erfaringer.

Takk til Nettrafikk som har laget kjempefin nettisde med gode løsninger. Spesiell takk Til Slavisa Gacic for super oppfølging og mange positive innspill. Det går så lekende lett når man samarbeider med så bra folk!

Takk til Ellen Renberg og Tine Svae på Svovel fabrikk og butikk for god hjelp. Ellen var super som rådgiver og inspirator da boken bare var en haug med gamle oppskrifter i gammelt papir. Tine har hatt ansvar for layout, du er kjempeflink Tine. Jeg har nytt godt av stor fleksibilitet og høyt kompetansenivå sammen med dere. Boken har blitt kjempefin, samarbeidet frister til gjentagelse.

 

 

Mote som ikke går av moten

Å strikke egne plagg i garn av god kvalitet er en måte å begrense "bruk og kast" - kulturen. Hjemmestrikket inneholder verdier som bærekraftighet, gjenbruk og nøysomhet. Dersom plagget har god design er det mote som ikke går av moten.

Vi lever i en tid der vi snurrer rundt på motekarusellen. Karusellen har begynt å gå så fort at vi blir nødt til å kaste mange klær underveis. De blir stygge etter 1 vask og gjerne ødelagte etter 4 vask. Vi slår oss til ro med det. Klærne er så billige at vi kan kjøpe nye så snart vi får tid. Prosessen fra klærne er en skisse til de er i butikken er så rask at vi blir fristet til å kjøpe nytt hele tiden.

Slow fashion er motbevegelsen til fast fashion. Det er et ønske at motekarusellen skal bremse litt ned. Det blir litt sånn kortreiste klær, kvalitet over kvantitet, rettferdig produksjon, brukt på nytt etc. Hvor lang levetid et plagg har og hvor det kommer fra får betydning.

Slow Fashion…

…fremmer Personlig Stil. 
Du kan bruke egen kreativitet til å skape en egen stil som utrykker hvem du er. Klær har alltid vært knyttet til identitet, men masseproduksjon gjør at vi har fått millioner av kopier av en enkelt ide.

…vil gjøre deg Nysgjerrig på hvor klærne kommer fra, hva som skal til for å lage de og hvordan de kommer frem til forbruker. Slik ser man lettere hva forbruket betyr for jorda vår men også hvordan man best kan ta vare på de klærne man allerede har.

…oppmuntrer til Bærekraftig Forbruk
 dvs. at vi bremser litt opp og tenker litt mer over hva vi trenger og hva vi ikke trenger. Tar man tiden til hjelp kan vi ta bedre valg og ende opp med klær som passer oss bedre når vi kjøper nytt.

…verdsetter Kvalitet
Klær av god kvalitet varer lengre og vi opplever ofte at de holder bedre på fasongen, vi beholder klærne lengre. De gode plaggene reduserer søppelfjellet.

Årets varmeste julegave

  Barnestrikk fra mørkeloftet kan kjøpes eller bestilles i alle bokhandler. Det er stort å få så masse god tilbakemelding på instagram og facebook...

Les mer

Takk for nydelige strikkeplagg!

Takk til dere som stod for det fine strikkearbeidet som er presentert i boka. Spesiell takk til Brit som rekrutterte nye strikkere og tok i mot store bager med ...

Les mer

Takk til…

Takk til SandnesGarn for at jeg har fått lov å bruke oppskriftene. Gunn Elin Myhre, Gry Geelmuyden og Turid Fossum sørget for at jeg fikk tilsendt garn ti...

Les mer
Se blogg

Les historier, nyheter og mye mer

Les mer